Redan vid debuten -98 förklarades Blindeside som ett av de band som skulle bära vidare fanan för svensk hardcore efter Refuseds död. Detta har dom upprepade gånger bevisat med varje nytt skivsläpp. Efter 2003 års silence-platta fick bandet ett stort kommersiellt genombrott i USA och har sedan dess åkt fram och tillbaka över atlanten.  

 
  Med sin sprudlande 70-tals rock med influenser som Queen, Deep purple och Led Zeppelin har Black Bonzo erövrat publik både i väst som öst. I sommar släpper de nya albumet Guillotine Drama. Det är med ett kärt återseende vi välkommnar Bonzo att inta ALIVEscenen åter igen.  

 
  Med sitt tunga riffande och catchiga melodier träffar Ammotrack mitt i prick. Det självbetitlade debutalbumet blev väl mottaget i både rock som metalvärlden och har gett bandet möjlighet att öppna för b.la. Backyard Babies och DAD.  

 
  Med sin brutala mekaniska metal övertygar Syconaut om att det är dom som bestämmer! Dom har nyligen släppt skivan "Burst Into Life" som bandet själva har producerat. ALIVE kan stolt presentera att det är första gången som Syconaut ställer sig påValhallscenen och ser fram emot ett riktigt tokröj!  

 
  Staireo är ett väl etablerat och rutinerat band som inte kompromissar med sin pop/rock. Bandet vågar sväva ut och ändra skepnad för varje skivsläpp och under 2009 väntas det senaste alstret. Vi på ALIVE är stolta att kunna presentera dessa veteraner som alltid levererar en grym liveshow!  

 
  Det sias om att Kadawatha är ett blivande sjärnskott på pop/rock-himlen. Branschfolk och media har hyllat honom, även vi på ALIVE håller med och är väldigt stolta att kunna ha med Kadawatha i det redan starka startfältet. Vi kan också meddela att spelningen den 30:e kommer vara bandets första officiella framträdande, så se till att inte missa detta!  

 
  Anagoes är ett punk/pop-band som inte håller tillbaka på sitt amerikanska sound. Med senaste skivan har dom dykt upp i flera olika mediesammanhang och spelat flitigt med bland annat Neverstore.  

 
  Nystartade BNO (med medlemmar från paisley) har bara funnits i ett halvår men redan etablerat en fanskara. De har nått bra framgångar i radioprogrammet svensktoppen nästa. BNO spelar en blandning av Brittpop och svensk rock med influenser från band som The Hellacopters, The Soundtrack of Our Lives och Mando diao.  

 
  Detta är soulrock när den är som bäst! Bandet som kommer från Falköping handlar enbart om "Good Times", detta syns kanske mest på den karismatiska gitarristens scennärvaro. Ett måste för alla som känner för att röra på sig till välgungande musik i samma anda som Black Crowes.